zelf geboortekaartje ontwerpen

De mogelijkheden zijn eindeloos bij het ontwerpen van een geboortekaartje. Ga je voor een gedicht, persoonlijke boodschap, kleur of juist niet. En welk papiersoort kies je: mat, glanzend of toch parelmoer? Als je zelf een geboortekaartje gaat maken, kun je dit zelf bepalen. Volledig naar je eigen smaak dus en je hebt gegarandeerd een origineel geboortekaartje.

kies een formaat

Bereken de totaalprijs

Inclusief enveloppen (indien van toepassing) en BTW, géén bijkomende kosten! Dit bedrag is exclusief postzegels.

jouw voordelen

snelle levering

bestel op werkdagen voor 12.00 uur en je kaarten worden dezelfde dag verzonden

stevig papier van goede kwaliteit

alle kaarten worden gedrukt op fsc-gecertificeerd papier

vraag een proefdruk aan

eerst de kaart in het echt zien? Bestel snel een proefdruk

zelf een kaartje ontwerpen

Je kunt een kaartje helemaal naar je eigen smaak ontwerpen. Speels, vrolijk, klassiek of trendy: het is maar net waar je van houdt. Het aanbod is groot. Maar dat kan misschien ook ontmoedigen, want waar begin je? Onderzoek eerst welke stijl jou aanspreekt. Klik door bestaande ontwerpen en kijk wat jou aanspreekt. Hou je van modern, retro, vintage of toch meer van klassiek? Met de filters op deze site kun je je voorkeuren steeds verder bepalen totdat er een kleine selectie overblijft. Als je zelf een kaart gaat maken kies je eerst het formaat van de kaart. Wil je een enkele of dubbelgevouwen kaart? In principe kun je het zo gek maken als je zelf wilt: vierkant, rechthoekig, rond, langwerpig, etc. Minstens zo belangrijk als het ontwerp is de keuze voor papiersoort. Je kunt kiezen voor mat papier, structuur papier, glans papier of parelmoer papier. Voor bedrukking op structuur-, glans- en parelmoerpapier betaal je een meerprijs van € 0,10 per kaart. Maak het kaartje helemaal persoonlijk door een lieve foto van jullie pasgeboren zoontje en/of dochtertje te plaatsen op de kaart.


Heb je eenmaal jouw favoriete design gevonden, dan moet je nog een tekst bedenken. Er bestaat geen standaard voor wat je op een geboortekaartje zet. Vaak staat het volgende op een kaartje:

  • 1. Begeleidende tekst: dit kan een spreuk, songtekst, quote uit een boek, eigen tekst of gedichtje zijn.
  • 2. Naam/namen van je kind
  • 3. Geboortedatum, -tijd en -plaats
  • 4. Geboortegewicht en -lengte
  • 5. Naam/namen van de ouders en eventuele broertjes/zusjes
  • 6. Adres, e-mail en telefoonnummer(s)
  • 7. Rust- en bezoektijden: hou er rekening mee dat je tijdens de rusttijden ook nog moet voeden.
  • 8. Eventueel een uitnodiging voor een kraamfeest of babyborrel.

Ontdek de mogelijkheden en ga direct aan de slag! Twijfel je nog? Maak een account aan zodat je jouw ontwerp kan opslaan. Zo kan je jouw favoriete geboortekaartjes bewerken en weer opslaan. Bestel vooraf een proefdruk zodat je het geboortekaartje in het echt kan zien en goed kan controleren op spelfouten. Bij Hallokleintje.nl mag je 3 proefdrukken bestellen. Je betaalt alleen de verzendkosten. Als jouw baby eenmaal geboren is hoef je alleen nog de laatste gegevens in te vullen en bestellen maar.